slider-1 slider-4

3 грудня, 2017 року, Перша неділя Адвенту

Закликом Папи на цьогорічний Адвент є слова Христа: «Чувати і бути покірним, очікувати Його приходу». Нагадуючи, що Адвент є часом, який Бог нам дає, щоби прийняти Господа, Святіший Отець наголосив на тому, щоб ми були уважні до близьких людей, до людей, яких зустрічаємо щоденно, та які перебувають поряд, щоб ми були милосердними та чуйними до них, а також ішли за Господнім покликання, бо тільки Він вказує нам правильний шлях, дорогу віри і любові. Підсумком Святішого Отця були слова про запрошення Бога в наше життя, де Він поверне сенс і цінність, через добро та любов. Побажанням Папи було: «Нехай же Пресвята Марія, приклад очікування Бога та ікона чуйності, провадить нас на зустріч зі своїм сином Ісусом, оживляючи нашу любов до Нього».

 

4 грудня, 2017 року, Свята Меса в «Домі Святої Марти»

Цього дня, за допомогою слів пророка Ісаї, Святіший Отець наголосив, що кожен християнин є немов паросток, на якого сходить Господній Дух, дух розуму й мудрості та богобоязливості. слід усвідомити, що ми є цим паростком, де через покору та віру він проростає та росте в нас. «Покора означає бути малим, немов паросток, який зростає кожного дня, малим, що потребує Святого Духа, аби прямувати вперед, до повноти свого життя». Щоб розпізнати цю покору, ми можемо глянути на себе збоку, якщо зауважимо, що переживаємо приниження, як це робив Христос, тоді це саме та покора. Наприкінці Папа побажав, щоб приниження не відкидати, а приймати.


6 грудня 2017 року, катехеза Папи Франциска

Цього дня Папа зі словами вдячності згадав свій останній апостольський візит до М’янми і Бангладеш. Це був підсумок його поїздки до цих азіатських держав. Папа висловив надію, що майбутнє Азії належить до тих, хто сіє братерство, а не вдається до зброї. Він згадав про вісімнадцять наріжних каменів, які поблагословив, щоб на них були збудовані католицькі храми, семінарія і нунціатура і наголосив, що найвизначнішою і найрадіснішою подією візиту були пресвітерські свячення, які він уділив 16 особам. Але і також про зустріч з представниками інших релігій, які є основними в цих державах – буддистами і мусульманами.


8 грудня 2017 року, Урочистість Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії

У своєму зверненні після молитви „Ангел Господній” Папа Франциск звернув увагу на те, що Марія – єдина у світі людина, у якій не було місця для гріха, оскільки її цілковито сповнювала Божа присутність, і саме так ми розуміємо слова „благодаті повна”. Він вказав на Її вічну молодість, адже причиною старості є гріх, а не вік. І як молодість не пов’язана з віком, так і краса Марії, яку Церква називає tota pulchra (вся прекрасна) не полягає у зовнішності. Прекрасною Марію зробило те, що Вона перебувала з Богом, слухала Його і спілкувалася з Ним, бо життя стає прекрасним лише тоді, коли серце людини спрямоване на Бога.

Опрацювала Зеновія Щербініна, за матеріалами uk.radiovaticana.va