slider-1 slider-4

 

13 грудня 2017 року, Катехеза Папи Франциска

Святіший Отець порушив проблему неділі, яка втратила в сучасному світі свою значимість, яка має бути життєдайною зустріччю з Господом. Закликом і заохоченням були його слова до християн, яким необхідна участь у недільній Святій Месі, бо лише Ісус і Його жива присутність серед нас дає нам благодать, щоб жити Його заповідями і бути Його вірогідними сповідниками. Адже Свята меса – це не тільки час, який ми віддаємо Богові, Бог у своїй любові хоче обдарувати нас своєю силою і дарами.

читати повний текст

13 грудня 2017 року, Засідання Ради Кардиналів у Ватикані

Засідання Ради Кардиналів відбулося у Ватикані 11-13 грудня. Директор Ватиканського прес-центру провів брифінг для акредитованих журналістів 22-го дорадчого органу Святішого Отця.

Серед питань, що обговорювалися, була реформа Римської Курії, що має бути засобом євангелізації та служіння для Папи і місцевих спільнот. Зокрема зосередилися на чотирьох дикастеріях: у справах духовенства, євангелізації народів, католицької освіти та науки. Були також вислухані звіти голів новостворених дикастерій. Наступну зустріч заплановано на лютий 2018 року.

читати повний текст

16 грудня 2017 року, промова до представників Італійської спілки періодичних видань та Італійської федерації католицьких тижневиків

Професія журналіста є дуже важливою професією на землі. Саме журналісти подають першочергову інформацію, і від них залежить, чи буде вона правдивою і правильно висвітленою. Тому Папа закликав правильно інформувати, не деформувати факти, пояснювати складні фактори в доступний спосіб. Виникає потреба у вихованні здорового критичного мислення, щоб читач міг обґрунтувати і поставити належні запитання, а не намагатися викликати тільки здивування та хвилювання. Папа закликав уникати «гріхів інформації», тобто дезінформації, наклепу, часткової інформації та дифамації.

читати повний текст

17 грудня 2017 року, ІІІ Неділя Адвенту, молитва «Ангел Господній»

На площі св. Петра цього дня Святіший Отець традиційно благословив фігурки Дитятка Ісус, наголошуючи, що справжнє Різдво – це Ісус. Різдво без Ісуса – це самообман і шлях у нікуди, бо тільки через Ісусову любов ми можемо відродитися та залишитись Божими дітьми.

читати повний текст

17 грудня 2017 року, ІІІ Неділя Адвенту, роздуми перед молитвою «Ангел Господній»

Словами св. Павла з посланні до Солунян: «Завжди радійте, невпинно моліться, за все дякуйте» заохочував Папа Франциск. Третя неділя Адвенту – радісна (лат. gaudeo), саме ці три настанови повинні нас супроводжувати до приходу Господа. Голос що волає на пустелі є голосом Йоана Хрестителя, що вказує на прихід Месії, тому не плачте, а радійте, бо Спаситель визволяє та наповнює радісним миром, через молитву, яка вкорінюється в нас та допомагає звільнитися від гріха. Через милосердну любов, терпеливість та доброту Господа, ми вчимося дякувати та тривати у Бозі.

читати повний текст

17 грудня 2017 року, Привітання з нагоди 81-річчя Папи Франциска

Уже вп’яте святкує свій день народження папа Франциск як намісником Св. Петра. Перед молитвою «Ангел Господній» діти, які отримують медичну допомогу «Святої Марти», що ними опікуються сестри Милосердя св. Вікентія-де-Поля, привітали Понтифіка, також паломники після молитви з цієї нагоди заспівали Святішому Отцю пісню.

читати повний текст

Опрацювала Зеновія Щербініна за матеріалами http://uk.radiovaticana.va