slider-1 slider-4

Sympozjum pedagogiczno-katechetyczne (6 edycja)

„MNIEJSZOŚCI NARODOWE

PODMIOTEM EDUKACJI RELIGIJNEJ”

14 października 2017 r. (sobota)

Католицька Церква навчає догму під назвою «транссубстанціація», яку Катехизм пояснює таким чином: «Через освячення хліба і вина здійснюється зміна цілої сутності (substantia) хліба в сутність Тіла Христа, Господа нашого, і цілої сутності вина в сутність Його Крові» (ККЦ 1376).

Це означає, що в той час як вигляд хліба і вина залишається, сутність – повністю змінюється (Божою силою) в Тіло і Кров Христа. Це вчення базується на Писанні і традиції та залишається незмінним по своїй суті ще від часів апостолів.

Однак, Церква визнає, що часом Бог втручається у більш видимий спосіб і може змінити навіть вигляд хліба і вина в Його Тіло і Кров. Або ж Бог може в чудесний спосіб зберегти освячену гостію незмінною впродовж довгого періоду часу, що не є природно для хліба.

Хоча Церква не базує своє вчення на цих чудесах, а на Христовому слові, однак коли Бог робить такі чудеса, зазвичай значно зростає віра у Євхаристійну Присутність Ісуса Христа.

Ми пропонуємо до Вашої уваги історію чотирьох Євхаристійних чудес, яких досліджували провідні науковці світу, і зрештою прийшли до висновку, що наука не здатна пояснити ці чудесні явища.

Перша навчальна сесія в інституті відбудеться вже 1-3 вересня - спеціальність МЕДІАОСВІТА

Наступна, загальна навчальна сесія - 15-17 вересня

Детальніший розклад викладів буде опублікований на сайті найближчим часом.

У пятницю, 14 липня до Львова прибуде кардинал Зенон Грохолевський, префект Конгрегації католицької освіти у 1999–2015 рр., котрий після зустрічі з Митрополитом Львівським архієпископом Мечиславом Мокшицьким подасться до Бердичева, де 16 липня очолить ювілейні урочистості з нагоди 100 ліття Фатімських обявлень у Всеукраїнському Санктуарії. Також ця Євхаристія буде звершене в намірах миру в Україні.

http://rkc.lviv.ua